Kemudahan Pusat Sumber

...

Tuesday, 28 February 2017

Kad Siswa 1 Malaysia

Isu Semasa Berkaitan Kad Siswa 1 Malaysia dengan kerjasama Bank Rakyat :-

Step 1:-

Sila log in ke www.bankrakyat.com.my/bppt dan anda harus mengisi segala data yg dikehendaki didalam page berkenaan.

Step 2:-

Sesudah mengisi segala database didalam portal berkenaan, anda dikehendaki memilih Cawangan Bank Rakyat mana yg anda akan collect Kad berkenaan.

Step 3:-

Anda akan menerima email darpd Bank Rakyat utk collect kad berkenaan sesudah mengisi form berkenaan. Tidak dapat terus email tu. Amik masa beberapa hari utk terima email itu.

Step 4:-

Print email tu dan bawa sekali salinan email berkenaan ke Bank Rakyat cawangan yg telah dipilih semasa mengisi portal berkenaan utk urusan pengutipan kad berkenaan.

*Step5:-* _Perhatian_

*Semasa dtg bank, harus bawa ic, kad pelajar , salinan ic & salinan kad pelajar & rm5 utk urusan pengambilan kad di kaunter bank rakyat serta salinan email tersebut diatas.*

Step6:-

Urusan pengkreditan wang RM250 akan dilaksanan oleh Pihak KPTinggi setelah arahan bayarn oleh mereka di perolehi slps itu. Bank tidak mengkreditkan terus wang tersebut semasa collect kad kerana ianya adalah dibawah arahan dan tindakan KPTinggi

Segala pertanyaan, boleh hubungi Bank Rakyat Talian

1-300-80-5454

Segala kegagalan melayari portal akibat kesesakan pelayar adalah di bawah kawalselia sistem IT. Dinasihatkan melayari di tengah malam kerana line ketika itu sangat lengang.

No comments:

Post a Comment